Skip to main content

Sweet Potato Cake

Seda tervislikku kooki võib teha ka poole väiksema kogusega keeksivormis ning ilma katteta (väga hea hoomikusöök või kiire trennieelne snäkk). Bataadi võib asendada ka näiteks porgandiga.
Samas sellisel kujul, nagu teda siin näeb, on see igati sobilik kook ka pidulikumaks puhuks. Inimesed tavaliselt imestavad, kui ma neile ütlen, kui tervislik see kook on, sest see tundub väga rammus ning on mahlane, mitte mingi kuiv saepuru (inimestel on tihti tervislike kookide suhtes palju eelarvamusi.) Seda kooki aga kiidavad kõik :)

Kook:
3 tassi kaerajahu (jahvata blenderis täistera kaerahelbeid)
2 tassi keedetud ja püreestatud bataati
2/3 tassi pruuni / kookossuhkrut või mett (vastavalt maitsele)
1/2 kreeka jogurtit
4 muna (vabapidamise kanade)
2 tl vaniljet
2 tl  soodat
2 tl küptsetuspulbrit
 2 tl kaneel 
1 tl muskaatpähklit 
1/2 tl soola 
2/3 tassi hakitud pekaani- või muid pähkleid (soovi korral)

Glasuur:
200g toorjuustu (kasutasin 3% Philadelphia't) 
100g kreeka jogurtit
 pruuni / kookossuhkrut või mett (vastavalt maitsele)
pähkleid kaunistamiseks

Eelkuumuta ahi 200C'ni. Sega kõik koostisosad kokku, lisa pähklid viimasena. Küpseta u 35 min, kuni kook on läbi küpsenud.

Kui kook on jahtunud seda kõik glasuuri koostisosad kokku ja vala koogile, kaunista pähklitega. 



This healthy and delicious cake can also be baked as a loaf (use half of the ingredients for one loaf) and can be served without the frosting. Then it is a perfect quick breakfast or snack. You can also use carrot instead of sweet potato. 
But in the form shown here it is also very suitable for all sorts of festive occasions. People are usually really surprised how succulent the cake is (as if there is a ton of butter in it). Often people think that tasty cakes are dry and tasteless. But everybody likes this one :)

Ingredients:
3 cups oat flour 
2 cup boiled & mashed sweet potato 
2/3 cup brown / coconut sugar or honey (to taste) 
1/2 greek yogurt 
4 eggs 
2 tsp vanilla
2 tsp baking soda
2 tsp baking powder 2
 tsp cinnamon 
1 tsp nutmeg 
1/2 tsp salt 
2/3 cup chopped pecans or other nuts (optional) 

Frosting:
200g cream cheese
100g greek yogurt 
brown / coconut sugar or honey to taste
additional nuts for decoration

Preheat oven to 200C. Combine all ingredients in a bowl, stirring in optional pecans last. Bake for about 35 minutes, until browned on top and cooked through.

After the cake has cooled stir all the ingredients for the frosting together and pour on the cake. Decorate with nuts. 

Original recipe HERE.

Comments

Popular posts from this blog

Midsummer

This year we had one of those rare Midsummer Eves when one can wear a sundress instead of a parka and wellies. The setting sun gilded the fields and girls with flower crowns walked in the wild blooms of the meadow.  And though once the sun had disappeared behind the woods, the chill of a June night set in, the longest night of the year lost none of its magic. A magical evening turned into a mysterious night. When dusk melted into dawn, the first rays of the morning sun were greeted by a thick fog. 
Evenings like this on the meadow always make me feel like a fairy, wanting to dance in the evening light with the dress and hair all flying in the wind. There is something so mystical in moments like that, as if time disappears connecting us to some ancient era.

Jaanipäev õnnistas meid haruldlase võimalusega vahetada parka ja kummikud lendleva suvekleidi vastu. Jaaniõhtu päike kuldas põllud ja nendel hõljuvad pärjatud jaanikulised üle oma maagilise valgusega. Horisondi taha kadudes muutus p…

Wild Horses

Väljas muutuvad lehed aina kuldsemaks ja hommikud aina kargemaks. Mina aga leidsin selle imeilusa suvemeenutuse: päikseloojang, kilomeetrite kaupa puhast liiva, sinine taevas, rahulik meri ja mitukümmend imelist hobust. Harukordselt madal vesi muutis meie rannaniidu justkui Araabia liivadüünideks, kus päike kõrvetab ja ringi kappavad metsikud hobused.

The leaves are changing colour and the mornings are getting crisper, yet I found this lovely memory from this summer. Sunset, long stretches of white sandy beaches, blue skies, calm seas and a about fifty or so beautiful horses. Extraordinarily low sea levels turned our green and grassy beaches into Arabian sand dunes where the sun and wind were hot and wild horses roamed.  

Home Is Where the Heart Is

Kodu on palju enamat, kui lihtsalt koht, kus me enamuse oma ajast magame või sööme. See on enamat kui lihtsalt mingi hoone või kohanimi.

Minu jaoks on kodu see koht, kuhu ma tunnen ennast kuuluvat. See on palju laiem mõiste kui ainult minu maja ja maa. See on kogu mu armas kodusaar Vormsi. See on tunne, et see koht, kodukoht, ja selle käekäik läheb sulle korda, see on võime näha oma ukseesisest kaugemale, panna tähele ja hoolida. Selline suhtumine kodusse on minu jaoks alati loomulik olnud. Samas on see on ka põhjus, miks ma kandideerin Terve Vormsi nimekirjas kohalikel valimistel. Ma tunnen, et ma tahan ja suudan rohkem panustada oma kodukoha ellu. 
Minu jaoks, kes ma nii öelda ametlilkult olen kasvanud ja käinud koolis Tallinnas, on Vormsi alati olnud eriline, kuid mida vanemaks ma sain, seda enam hakkasin ma selleks päris koduks pidama just Vormsit. Mitte, et mu linnakodu poleks olnud üks tore ja armas koht, vastupidi, aga siiski oli midagi nagu puudu. Vanemaks saades hakkasin ma …