Monday, May 23, 2016

Quinoa-Cumin Muffins

Mulle väga meeldib süüa teha ja küpsetada ning minu jaoks on eriti põnev välja mõelda tervislikke alternatiive. Sest olgem ausad, salati ja kanafilee söömine muutub päris kiiresti igavaks, seega on põnevate roogade tegemine väga oluline selleks, et meie toitumine üksluiseks ei muutuks :)

Need kinoa-köömnemuffinid on väga lihtsad ja väga kasulikud. Neid võib teha näiteks hommikusöögiks või kiireks snäkiks. Mulle isiklikult meeldivad need kõige rohkem jahtununa, kuid see on juba maitse asi ning ka soojana on need muffinid super head!



KOOSTIOSAD
Kogus: 20 muffinit. Toiteväärtus: 119kcal / 1tk*.
  • 2 tassi keedetud kinoad**
  • 130 g täistera kaerajahu
  • 130 g täistera odrajahu
  • 1,5 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl soola
  • 20 g köömneid
  • 20 g chiaseemneid
  • 170 ml toorpiima
  • 140 g kreeka jogurtit
  • 35 g mett
  • 1 vabalt peetavate kanade muna

VALMISTAMINE
  1. Eelkuumuta ahi 180°C kraadini.
  2. Sega kokku kõik kuivained, sh seemned.
  3. Lisa piim, jogurt, muna ja mesi.
  4. Vala segu muffinivormidesse (kui sa ei kasuta silikoonvorme või paberkorvikesi, siis määri vormid rasvainega.)
  5. Küpseta umbes 30min.
  6. Lase 10 min jahtuda ja naudi!

*Toiteväärtus võib varieeruda vastavalt kasutatavatele koostisosadele.
**See on u 725 g ehk pisut üle 1 tassi keetmata kinoa.


I really enjoy baking (and cooking in general) so I love coming up with super tasty healthy alternatives. I mean, eating salad and chicken fillet gets really old, really fast, so keeping things interesting in the kitchen is super important in order to be happy with your diet :)

These quinoa-cumin muffins are super easy to make and really nutritious. You can make them for breakfast or for an on-the-go snack. I personally like them the best when they have cooled down, but they’re also really good straight out of the oven.

INGREDIENTS
Serves: 20 muffins. Calories: 119 kcal / 1 muffin*.
  • 2 cups cooked quinoa**
  • 130g wholemeal oat flour
  • 130g wholemeal barley flour
  • 1,5 tsp baking powder
  • 1 tsp salt
  • 20g chia seeds
  • 20g cumin seeds
  • 170ml unpasteurized milk
  • 140g Greek yogurt
  • 35g honey
  • 1 free range egg
INSTRUCTIONS
  1. Preheat oven to 180°C.
  2. Combine all dry ingredients.
  3. Add milk, yogurt, honey and egg and combine everything.
  4. Pour mixture into muffin tins (if you are not using paper cups or silicone tins, grease your tins first.)
  5. Bake for 30 min.
  6. Allow to cool for about 10 min and enjoy!

*Calories may vary depending on specific ingredients used.
** About 725g or a bit more than 1 cup of uncooked quinoa. 

No comments:

Post a Comment