Skip to main content

Quinoa-Cumin Muffins

Mulle väga meeldib süüa teha ja küpsetada ning minu jaoks on eriti põnev välja mõelda tervislikke alternatiive. Sest olgem ausad, salati ja kanafilee söömine muutub päris kiiresti igavaks, seega on põnevate roogade tegemine väga oluline selleks, et meie toitumine üksluiseks ei muutuks :)

Need kinoa-köömnemuffinid on väga lihtsad ja väga kasulikud. Neid võib teha näiteks hommikusöögiks või kiireks snäkiks. Mulle isiklikult meeldivad need kõige rohkem jahtununa, kuid see on juba maitse asi ning ka soojana on need muffinid super head!



KOOSTIOSAD
Kogus: 20 muffinit. Toiteväärtus: 119kcal / 1tk*.
  • 2 tassi keedetud kinoad**
  • 130 g täistera kaerajahu
  • 130 g täistera odrajahu
  • 1,5 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl soola
  • 20 g köömneid
  • 20 g chiaseemneid
  • 170 ml toorpiima
  • 140 g kreeka jogurtit
  • 35 g mett
  • 1 vabalt peetavate kanade muna

VALMISTAMINE
  1. Eelkuumuta ahi 180°C kraadini.
  2. Sega kokku kõik kuivained, sh seemned.
  3. Lisa piim, jogurt, muna ja mesi.
  4. Vala segu muffinivormidesse (kui sa ei kasuta silikoonvorme või paberkorvikesi, siis määri vormid rasvainega.)
  5. Küpseta umbes 30min.
  6. Lase 10 min jahtuda ja naudi!

*Toiteväärtus võib varieeruda vastavalt kasutatavatele koostisosadele.
**See on u 725 g ehk pisut üle 1 tassi keetmata kinoa.


I really enjoy baking (and cooking in general) so I love coming up with super tasty healthy alternatives. I mean, eating salad and chicken fillet gets really old, really fast, so keeping things interesting in the kitchen is super important in order to be happy with your diet :)

These quinoa-cumin muffins are super easy to make and really nutritious. You can make them for breakfast or for an on-the-go snack. I personally like them the best when they have cooled down, but they’re also really good straight out of the oven.

INGREDIENTS
Serves: 20 muffins. Calories: 119 kcal / 1 muffin*.
  • 2 cups cooked quinoa**
  • 130g wholemeal oat flour
  • 130g wholemeal barley flour
  • 1,5 tsp baking powder
  • 1 tsp salt
  • 20g chia seeds
  • 20g cumin seeds
  • 170ml unpasteurized milk
  • 140g Greek yogurt
  • 35g honey
  • 1 free range egg
INSTRUCTIONS
  1. Preheat oven to 180°C.
  2. Combine all dry ingredients.
  3. Add milk, yogurt, honey and egg and combine everything.
  4. Pour mixture into muffin tins (if you are not using paper cups or silicone tins, grease your tins first.)
  5. Bake for 30 min.
  6. Allow to cool for about 10 min and enjoy!

*Calories may vary depending on specific ingredients used.
** About 725g or a bit more than 1 cup of uncooked quinoa. 

Comments

Popular posts from this blog

It's the Most Wonderful Time of the Year

Juba sellest ajast kui ma olin üsna pisikene, nii kaua kui ma üldse midagi endast mäletan, on  detsembrikuu lähenemine minus sõnuseletamatut elevust tekitanud. Ma ootan suure põnevusega, millal oleks juba sobilik hakata esimesi jõlukaunistusi üles riputama ja jõululaule kuulama ning ma olen üks neist inimestest, kes alustab oma elutoa planeerimist sellest, kuhu läheb kuusk. Ma võisin lapsena hilisõhtutel istuda tundide kaupa aknalaual ja vaadata, kuidas väljas sajab lund ja kõik ümbritsev muutub talvevõlumaaks. See sama maagia saadab advendi- ja jõuluaega minu jaoks siiani. Maja jõuludeks ehitimine, mõnusad küülnavalged õhtud armsate inimestega pühaderüüs kodus, jalutuskäigud lumes, jõulukaartide saatmine ja saamine, pipargkoogilõhn ja glögi hõng, jõululaupäeval perega kuuse ehtimine, kirikus "Püha öö" laulmine, jõuluõhtusöögi valmistamine, jõululauda istumine ning kõige selle hea-parema nautimine perekeskis... need vaid mõned killuksesd sellest jõulumaagiast, kus kõik on j…

O Christmas Tree

Jõulupuu ehtimine on meie peres alati oluline sündmus. Nii tore on imetleda hoolega valitud jõuluehteid ja asetada need ideaalsele kohale kuusel. Erilist tähendust omavad isa tehtud papist piarkoogišabloonid (sest 25 aastat tagasi polnud poest jõuluvana- või siilikujulist vormi) ja reisidelt kaasa toodud ehted. Neid kuusele riputades saab meenutada lapsepõlve piparkoogitegusid ja kauneid mälestusi erinevatest maadest. 
Trimming the tree is a really special occasion in our family. Looking at all the carefully picked ornaments and finding the right spot on the tree is a wonderful activity for the whole family. The most special ornaments are cardboard gingerbread moulds made by my dad (because 25 years ago you couldn't buy special shapes like a Santa or a hedgehog from the stores) and ornaments brought home from trips. Every year when we put them on the tree we are reminded of the wonderful memories connected with them.

Home Is Where the Heart Is

Kodu on palju enamat, kui lihtsalt koht, kus me enamuse oma ajast magame või sööme. See on enamat kui lihtsalt mingi hoone või kohanimi.

Minu jaoks on kodu see koht, kuhu ma tunnen ennast kuuluvat. See on palju laiem mõiste kui ainult minu maja ja maa. See on kogu mu armas kodusaar Vormsi. See on tunne, et see koht, kodukoht, ja selle käekäik läheb sulle korda, see on võime näha oma ukseesisest kaugemale, panna tähele ja hoolida. Selline suhtumine kodusse on minu jaoks alati loomulik olnud. Samas on see on ka põhjus, miks ma kandideerin Terve Vormsi nimekirjas kohalikel valimistel. Ma tunnen, et ma tahan ja suudan rohkem panustada oma kodukoha ellu. 
Minu jaoks, kes ma nii öelda ametlilkult olen kasvanud ja käinud koolis Tallinnas, on Vormsi alati olnud eriline, kuid mida vanemaks ma sain, seda enam hakkasin ma selleks päris koduks pidama just Vormsit. Mitte, et mu linnakodu poleks olnud üks tore ja armas koht, vastupidi, aga siiski oli midagi nagu puudu. Vanemaks saades hakkasin ma …