Monday, April 20, 2015

Sweet Potato Cake

Seda tervislikku kooki võib teha ka poole väiksema kogusega keeksivormis ning ilma katteta (väga hea hoomikusöök või kiire trennieelne snäkk). Bataadi võib asendada ka näiteks porgandiga.
Samas sellisel kujul, nagu teda siin näeb, on see igati sobilik kook ka pidulikumaks puhuks. Inimesed tavaliselt imestavad, kui ma neile ütlen, kui tervislik see kook on, sest see tundub väga rammus ning on mahlane, mitte mingi kuiv saepuru (inimestel on tihti tervislike kookide suhtes palju eelarvamusi.) Seda kooki aga kiidavad kõik :)

Kook:
3 tassi kaerajahu (jahvata blenderis täistera kaerahelbeid)
2 tassi keedetud ja püreestatud bataati
2/3 tassi pruuni / kookossuhkrut või mett (vastavalt maitsele)
1/2 kreeka jogurtit
4 muna (vabapidamise kanade)
2 tl vaniljet
2 tl  soodat
2 tl küptsetuspulbrit
 2 tl kaneel 
1 tl muskaatpähklit 
1/2 tl soola 
2/3 tassi hakitud pekaani- või muid pähkleid (soovi korral)

Glasuur:
200g toorjuustu (kasutasin 3% Philadelphia't) 
100g kreeka jogurtit
 pruuni / kookossuhkrut või mett (vastavalt maitsele)
pähkleid kaunistamiseks

Eelkuumuta ahi 200C'ni. Sega kõik koostisosad kokku, lisa pähklid viimasena. Küpseta u 35 min, kuni kook on läbi küpsenud.

Kui kook on jahtunud seda kõik glasuuri koostisosad kokku ja vala koogile, kaunista pähklitega. 



This healthy and delicious cake can also be baked as a loaf (use half of the ingredients for one loaf) and can be served without the frosting. Then it is a perfect quick breakfast or snack. You can also use carrot instead of sweet potato. 
But in the form shown here it is also very suitable for all sorts of festive occasions. People are usually really surprised how succulent the cake is (as if there is a ton of butter in it). Often people think that tasty cakes are dry and tasteless. But everybody likes this one :)

Ingredients:
3 cups oat flour 
2 cup boiled & mashed sweet potato 
2/3 cup brown / coconut sugar or honey (to taste) 
1/2 greek yogurt 
4 eggs 
2 tsp vanilla
2 tsp baking soda
2 tsp baking powder 2
 tsp cinnamon 
1 tsp nutmeg 
1/2 tsp salt 
2/3 cup chopped pecans or other nuts (optional) 

Frosting:
200g cream cheese
100g greek yogurt 
brown / coconut sugar or honey to taste
additional nuts for decoration

Preheat oven to 200C. Combine all ingredients in a bowl, stirring in optional pecans last. Bake for about 35 minutes, until browned on top and cooked through.

After the cake has cooled stir all the ingredients for the frosting together and pour on the cake. Decorate with nuts. 

Original recipe HERE.

No comments:

Post a Comment