Monday, February 16, 2015

Vastlad

Tegin katsetuse tervislike vastlakuklitega, minu meelest tulid väga maitsvad :)

Kuklid:
25 g pärmi
2,5 dl piima
u 500g täistera nisujahu
1 muna
100 g kookosrasva
2 sl pruuni suhkrut
näpuotsaga soola
(soovi korral törts kardemoni)

Vahustatud kookoskreem:
1 purk kookospiima
1 sl mett
1tl vaniljesuhkrut

Kuklid:
Soojenda piim kastrulis käesoojaks. Lisa törts piima pärmile ja sega kuni see on sulanud, lisa ülejäänud piim, suhkur, sool ja muna. Sega ühtlaseks. Lisa jahu, tainas peaks lõpuks kausi servade küljest lahti tulema, aga olema "pehme nagu kassi kõht" (nii ütles alati minu vanaema). Kõige lõpuks lisa kookosrasv (kui vaja lisa pärast veel veidi jahu) ja sõtku tainas hoolega läbi. Lase paar tundi rätiku all soojas kohas kerkida ja küpseta 225°C juures 15min. 

Kreem:
Keera külmkapis seisnud kookospiima purk tagurpidi ja ava, vala vedelik pealt ära ja pane kogu ülejäänud paks kreemjas mass kaussi. Lisa mesi ja vanilje ning vahusta kohevaks nagu tavaline vahukoor. Serveeri jahtunud kuklitega. 


Here is a healthy take on a traditional Estonian Shorve Tuesday dessert.

Buns:
25 g yeast
2,5 dl milk
about 500g whole-wheat flour
1 egg
100 g coconut oil
2 sl brown sugar
a pinch of salt
(Optional: a pinch of cardamom)

Whipped coconut cream:
1 can of coconut milk 
1 tbs honey
1ts vanilla

Buns:
Heat milk until lukewarm. Add a bit of the lukewarm milk to the yeast and stir until melted, add the rest of the milk, sugar, salt and the egg and stir. Next add the flour and then the coconut oil. Add some more flour if necessary. Cover with a kitchen towel and let the dough rise for a couple of hours in a warm spot. Bake in a 225°C oven for 15 minutes.

Cream:
Turn the can of chilled coconut milk upside down and open. Pour out the liquid, then put the creamy stuff in a bowl, add vanilla and honey and beat the cream with a mixer until it is nice and fluffy (like regular whipped cream). Serve with the cooled buns. 

No comments:

Post a Comment